17 Ağustos 2009 Pazartesi

Gül Tatlisi



cok hafif vede lezzetli, ayni zamanda birde görüntüsü cok begenilen güzel bir tatlidir gül tatlisi. ve yapimida cok kolay.
Canim Annemden aldigim tarifim.

Hamuru:
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi zeytinyagi
1 cay bardagi margarin
1 cay kasigi kabartma tozu
ve aldigi kadar un

süsleme icin: 50-100gr badem

yogurt, zeytinyagi ve margarin iyce özlestirildikten sonra kabartma tozu ve aldigi kadar un eklenerek yumusak bir hamur elde edilir.

hamur ikiye bölünür (acmasi kolaylassin diye) ve merdane ile 0,5 cm kadar acilir.
cay bardaginin agzi ile parcalar kesilir. ve su sekilde yerlestirilir:

3 hamur parcalarini bu renkli yarim aylar/ yuvarlaklar olusturuyor. kahverengi olanlarda bademler. sivri yerleri disari dogru yerlestirilir ve lila renkli olandan baslanip sarilir. sonra ortadan kesilir ve kesik yer altda, bademler yukarda olcak sekilde yagli kagit olan tepsiye yerlestirilir.

güllerimiz kizarana kadar 200 derecede pisirilir.

serbeti ben bire bir yaptim. 3sb suya 3sb seker ve birkac damla limon. ama fazla olabilir bu serbet. ben hemen islatmadim tatlilarin hepsini, bi kismi agzi kapali kapta bekliyor. serbetimde ayni sekilde.

Hiç yorum yok: